Ζώντας με ένα Toy Poodle.

Οι περισσότεροι το βλέπουν και το αποκαλούν σφουγγαρίστρα. Άλλοι λένε πως είναι ένα μικρόσωμο σκυλί που γαβγίζει συνέχεια. Κι άλλοι πως είναι σκυλί του καναπέ.

Και όλοι έχουν άδικο!

Αν δεν ζήσεις από κοντά ένα toy poodle δεν ξέρεις τι πάει να πει εξυπνάδα στον σκύλο. Το μυαλό τους δουλεύει σε χίλιες στροφές! Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάνει ακόμα και συνειρμούς.

Όπως βέβαια όλα τα σκυλιά θέλει εκπαίδευση γιατί η φοβερή του εξυπνάδα τον κάνει και τρομερό εκμεταλλευτή. Η καλή του αντίληψη τον κάνει να μαθαίνει εύκολα. Ας μην ξεχνάμε πως ήταν τα σκυλιά που είχαν στο τσίρκο. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ενεργητικός με όρεξη να κάνει μαζί σου πράγματα και πολυτάλαντος.

Ζώντας μαζί με τον Snow εξακολουθώ καθημερινά να εκπλήσσομαι για την συγκεκριμένη φυλή που δυστυχώς είναι παρεξηγημένη. Κολλάει με έναν άνθρωπο και τον ακολουθεί πίστα μέχρι ακόμα…και τον γκρεμό. 😜

Εάν κοινωνικοποιηθεί σωστά είναι τόσο γενναίος σαν να μην έχει συναίσθηση του μεγέθους του και αυτό μπορεί βέβαια να είναι αστείο, κάποιες φορές, ωστόσο, γίνεται επικίνδυνο.

Το μόνο αρνητικό που βλέπω εγώ στη συγκεκριμένη ράτσα είναι ο καλλωπισμός που χρειάζεται το τρίχωμα τους. Θέλει αρκετό χρόνο, χρήμα και όρεξη να βουρτσίζεις.

Τελικά…Όχι, δεν είναι για τον καναπέ. Είναι σύντροφος ζωής!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s