Όχι. Ένας σκύλος δεν μπορεί να είναι δώρο Χριστουγέννων.

Με αφορμή μια φωτογραφία που έπεσε στα χέρια μου, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας δικά μου συναισθήματα.

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν πόσο μέσα στην καθημερινή μου ζωή έχω τα σκυλιά μου.

Κι επειδή έχω ακούσει πολύ συχνά τη φράση: «Η κόρη μου, μου ζήτησε ένα κουταβάκι για τα Χριστούγεννα» θέλω να φωνάξω ένα μεγάλο ΟΧΙ. Θεωρώ έγκλημα να πάρει κάποιος ως δώρο ένα σκύλο για το παιδί του. Για να αποκτήσει κάποιος σκύλο πρέπει να το θέλει αρχικά ο ίδιος. Ένα παιδί δεν θα αναλάβει ποτέ ολοκληρωτικά την φροντίδα ενός ζώου όσο χρονών και να είναι.

Όπως μου είχε πει κάποτε κάποιος φίλος, ο σκύλος είναι τρόπος ζωής. Αν αυτό δεν το έχουμε συνειδητά στο νου μας, ένας σκύλος θα είναι περισσότερο βάρος πάρα χαρά. Φανταστείτε πως στο σπίτι θα έχετε πάντα ένα μικρό παιδί που από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Συνεπώς, θα πρέπει εσείς να καλύπτετε τις ανάγκες του. Μπορεί όλα αυτά τα πλάσματα να είναι πάρα πολύ έξυπνα, όμως χρειάζονται μόνιμα και εφ´ όρου ζωής τους κάποιον να τα βγάλει βόλτα, να τους βάλει φαγητό και νερό, να τα πάει στον κτηνίατρο και φυσικά να τους κάνει παρέα.

Αν είστε διατεθειμένοι για κάποιες δεσμεύσεις τότε δεν θα το μετανιώσετε. Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο. Είναι μια σχέση ζωής, που σε βοηθά συνεχώς να ανακαλύπτεις πράγματα για σένα τον ίδιο.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν από εμένα και τους τετράποδους συντρόφους μου.

Κι όπως απάντησα σε κάποιον πριν περίπου έναν χρόνο, αν το παιδί σου θέλει σκύλο κι εσύ όχι, καλύτερα να του πάρεις ένα λούτρινο!😜

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s