Πηγαίνοντας στον κτηνίατρο.

Με αφορμή την χθεσινή μας επίσκεψη στον κτηνίατρο για το καθιερωμένο εμβόλιο είπα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μας.

Ο καιρός βροχερός και η αίθουσα αναμονής γεμάτη με σκύλους και γάτες. Θα μου πείτε τώρα εσείς… Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να περιλαμβάνει η αίθουσα αναμονής σε ένα κτηνιατρικό κέντρο ρε κοπελιά… Και θα έχετε δίκιο!.

Ζήτησα κι εγώ να κάτσουμε ήσυχα σε μια γωνίτσα, μιας και το μαύρο μου σκυλάκι (η μαμά μου γελάει κάθε φορά που αποκαλώ τον Ράστα σκυλάκι) δεν είναι και το πιο ήσυχο πλάσμα του κόσμου. Ομολογώ πως έκατσε σε θέση «κάτω-μείνε» χωρίς να διαμαρτυρηθεί και περιμέναμε τη σειρά μας.

Και τότε ήταν που ξεκίνησε το πανηγύρι.

Η μία κυρία ήθελε να μάθει τι ράτσα ήταν το σκυλάκι μου.

Η άλλη ήθελε να πάω να κάτσω κάπου αλλού.

Η τρίτη, που είχε ένα ίδιο, ήθελε να μου εξιστορήσει μια βόλτα τους στο βουνό.

Η τέταρτη άφηνε το δικό της να γυρίζει και να μυρίζει όλη την αίθουσα.

Εγώ πάλι με την υπομονή, που δεν είναι και το πιο δυνατό μου σημείο, προσπαθούσα να έχω συνεχώς το νου μου στον Ράστα παραμένοντας ευγενική.

Αγαπημένοι μου, όταν πάμε στον κτηνίατρο με τον τετράποδο φίλο μας πρέπει να έχουμε συνεχώς την προσοχή μας σε εκείνον. Όχι μόνο γιατί μπορεί να βρίσκεται γύρω μας κάποιο επιθετικό σκυλάκι αλλά και γιατί ίσως και εκείνος χρειάζεται την παρέα μας για να νιώσει πιο άνετα σε έναν χώρο, που ενδεχομένως του προκαλεί στρες. Ας αφήσουμε λοιπόν τις κουβέντες για το τι κάνει ο δικός μας σκύλος (που το πιο πιθανό είναι να μην ενδιαφέρει και κανέναν) στο σπίτι μας κι ας επικεντρωθούμε σε αυτόν που στο κάτω κάτω είναι και η παρέα μας γιατί αν δεν είναι, ε, τότε κάποιο λάθος έχουμε κάνει που τον επιλέξαμε να είναι μαζί μας.

Εμείς πάντως περάσαμε ανώδυνα και αυτή την δοκιμασία, κάναμε το εμβόλιο μας και τρέξαμε μαζί μέχρι το αυτοκίνητο κάτω από τη βροχή διασκεδάζοντας το!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s