Συμβίωση.

Πολλοί με ρωτούν πως τα καταφέρνω με τρία σκυλιά και αν ζουν και τα τρία μέσα στο σπίτι.

Η αλήθεια είναι πως μόνο όταν πρωτοάκουσα την ερώτηση συνειδητοποίησα πως σε κάποιους αυτό φαίνεται περίεργο. Για την οικογένειά μας όμως είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Συνυπάρχουμε αρμονικά, με τα γέλια μας, με τις σκανταλιές μας και φυσικά με τους τσακωμούς μας. Κι επειδή θα το σκέφτεστε, να σας απαντήσω από τώρα πως ναι, έχουμε κήπο, αλλά κανένας δεν μένει στον κήπο. Όλοι τριγυρίζουμε μέσα στο σπίτι και φυσικά όπου και να πάω είναι και οι τρεις από πίσω μου. Ναι, ναι και στην τουαλέτα!😂

Το βασικότερο, βέβαια, είναι πως και οι τρεις τετράποδοι συγκάτοικοι μας είναι εκπαιδευμένοι και από πολύ μικρή ηλικία, έμαθαν να σέβονται τους κανόνες του σπιτιού. Γνωριζόμαστε πια μεταξύ μας τόσο, ώστε να έχω φτάσει στο σημείο να καταλαβαίνω από τον ήχο του μπολ ποιος πίνει νερό.

Η αίσθηση του να είσαι δεμένος και να μένεις με έναν σκύλο είναι κάτι, που νομίζω, πως δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είναι κάτι, που το καταλαβαίνει μόνο κάποιος που έχει ζήσει πραγματικά με σκύλο και λέω πραγματικά, γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που δεν ζουν με τον σκύλο τους, αλλά τον έχουν όπως θα είχαν έναν πίνακα ζωγραφικής.

Κι επειδή έρχονται Χριστούγεννα, κλείνω την σημερινή μου εξομολόγηση με μια περσινή φωτογραφία που οι τετράποδοι συγγενείς μας περιμένουν τον Άγιο Βασίλη (και όχι… δεν έριξαν κάτω το χριστουγεννιάτικο δέντρο😜)!

One thought on “Συμβίωση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s