Καλλωπισμός σκύλων ή αλλιώς Grooming.

Έχοντας πρόσφατα επισκεφθεί τον διαγωνισμό Groomathens στην Helexpo είπα να μάθουμε από μία επαγγελματία Groomer λίγα πράγματα για τον καλλωπισμό των σκύλων.

Η Ντέπη Δενέγρη την οποία ευχαριστώ προκαταβολικά γι’αυτή την μίνι συνέντευξη μας απαντά:

-Τι είναι για σένα το grooming?

Λένε πως είναι ευτυχία για έναν άνθρωπο, όταν το επάγγελμα του είναι κι αυτό που αγαπάει να κάνει. Εν αντιθέσει με τις σπουδές μου, όπου επαγγελματικά δεν με γέμιζαν ώστε να ασχοληθώ, το Grooming είναι ακριβώς αυτό που αγαπώ να κάνω.

-Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό;

Ήθελα ανέκαθεν να ασχοληθώ με κάτι που να έχει να κάνει με τα ζώα, λόγω της μεγάλης αγάπης μου προς αυτά. Το grooming έπεσε στο «τραπέζι» με τις ιδέες εντελώς τυχαία, αφού απέκτησα την *Τζίντζερ μου και κατάλαβα τί είδους περιποίηση χρειάζεται. Βρήκα την κατάλληλη σχολή, κι έπειτα από δυο χρόνια που συνέχιζα να το δουλεύω στο μυαλό μου, ξεκίνησα τα μαθήματα!

-Ποιο θεωρείς πως είναι το βασικότερο προσόν για να ασχοληθεί κάποιος με το grooming επαγγελματικά;

Πέραν του ταλέντου, γιατί πρόκειται για μια μορφή καλλιτεχνίας, θέλει υπομονή κι επιμονή. Ειναι απαιτητικό και δύσκολο. Δεν το περίμενα πραγματικά να με δυσκολέψει τόσο. Ίσως έχει να κάνει και η ηλικία που αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό, όπου έχοντας οικογένεια το μυαλό δεν ειναι «καθαρό» όπως όταν είσαι νέος και απορροφάται η γνώση σαν σφουγγάρι, αλλά το Grooming ειναι δύσκολο και για να το μάθεις και για να το εξασκήσεις.

-Πόσο συχνά πρέπει να καλλωπίζεται ένας σκύλος;

Κάποτε υπήρχε η άποψη πως ο σκύλος πρέπει να πλένεται μια φορά το μήνα, γεγονός που αποδεικνύεται λάθος μεγάλο. Μία φορά την εβδομάδα ειναι απαραίτητο να κάνουν μπάνιο. Από εκεί και πέρα ένα μακρύτριχο σκυλί ανεξαρτήτου μεγέθους θέλει καθημερινό χτένισμα ώστε να μην κομπιάζει πχ ένα Golden Retirever ή ένα Poodle. Ένα σκυλί με κοντό τρίχωμα όπως είναι τα Rottweiler ή ένα Γαλλικό Bulldog δεν είναι απαραίτητο να χτενίζεται καθημερινά.

-Πες μας ένα αστείο περιστατικό που σου έτυχε.

Το πιο αστείο περιστατικό που μου έχει συμβεί ήταν όταν μου έφεραν ένα Golden Retriever και μου ζήτησαν να τους το κάνω Labrador. Νομίζω πως για κάποια δέκατα δευτερολέπτων τα έχασα…!

*Η Ντέπυ εκτός από groomer είναι και ιδιοκτήτρια της αγαπημένης μου Ginger, ενός πανέμορφου και σκανδαλιάρικου Cavalier King Charles Spaniel.

Ντέπη και Snow ή Νιόνιος επί το έργον.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s